harga tanam rambut di malaysia

Harga Tanam Rambut di Malaysia

Harga tanam rambut di Malaysia boleh bervariasi. Anggaran harga umumnya antara RM 5,000 hingga RM 20,000, bergantung kepada beberapa faktor. Pesakit akan mendapat anggaran harga selepas konsultasi bersama pakar rambut gugur. Oleh itu, di Glojas, kami menyediakan kosultasi percuma untuk para pelanggan agar kami dapat mengenal pasti punca dan rawatan yang sesuai serta menawarkan harga yang menarik. Anda boleh lawati kami di :

Alamat :

Glomac Galeria Hartamas, B-G, 05, Jalan 26a/70a, Desa Sri Hartamas, 50480 Wilayah Persekutuan, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur

Telefon :

Social Media

Apa Itu Tanam Rambut?

Tanam rambut adalah teknik medik yang dilakukan untuk mengatasi kebotakan. Proses ini melibatkan pemindahan folikel rambut dari kawasan yang masih lebat ke kawasan yang mengalami penipisan rambut. Teknik yang sering digunakan adalah FUT (Follicular Unit Transplantation) dan FUE (Follicular Unit Extraction).

glojas hair transplant
glojas hair transplant

Faktor Yang Mempengaruhi Harga Tanam Rambut di Malaysia

  1. Teknik dan Prosedur Tanam Rambut FUT biasanya lebih murah dibandingkan FUE kerana prosesnya yang lebih cepat dan sederhana. Namun, kedua duanya menggunakan alat yang canggih dan berteknologi tinggi untuk memastikan para pelanggan kurang berasa sakit dan hasil yang kekal dan nampak semula jadi.
  2. Jumlah Folikel Rambut yang Ditaman: Semakin banyak folikel rambut  yang ditanam, semakin tinggi pula kos Tanam Rambut. Jumlah folikel rambut bergantung pada tahap gugur rambut setiap pelanggan. Semakin tinggi dan serius tahap keguguran rambut, maka semakin banyak folikel rambut yang akan ditanam untuk menutupi kawasan yang nipis dan botak.
  3. Doktor dan Klinik: Pengalaman dan reputasi pakar serta kemudahan yang disediakan oleh klinik juga mempengaruhi harga tanam rambut di Malaysia. Di Glojas, kami menggunakan alat berteknologi tinggi dan selamat semasa menjalankan rawatan rambut gugur. Selain itu, kami mempunyai pakar-pakar yang telah diiktiraf oleh Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) bagi menjalankan rawatan. Oleh itu, para pelanggan perlulah meneliti kredibiliti yang betul terhadap klinik dan pakar sebelum memilih untuk mendapatkan rawatan rambut gugur. Hal ini kerana, dengan memilih pakar dan klinik yang tepat, anda akan mendapatkan rawatan hasil yang baik dan berjaya.
  4. Lokasi:
   Kos hidup di area tertentu juga dapat mempengaruhi harga tanam rambut di Malaysia.

PAKAR TANAM RAMBUT DI GLOJAS

harga tanam rambut di malaysia

Harga Tanam Rambut di Malaysia boleh bervariasi bergantung kepada tahap masalah rambut gugur pesakit. Ia boleh menjadi pelaburan yang berharga bagi anda yang ingin mengembalikan kepadatan rambut. Meskipun kos tidak murah, hasil yang kekal dan peningkatan keyakinan diri seringkali dianggap sepadan dengan kos yang dikeluarkan. Jangan lupa untuk melakukan penelitian dan memilih klinik yang terbaik agar hasil yang diperoleh adalah maksimal dan memuaskan. Di glojas, kumpulan pakar kami yang diketuai oleh Professor Dato` Dr JasG yang telah berpengalaman dan kemahiran lebih dari 26 tahun akan memastikan pelanggan kami berpuas hati. 

Dapatkan konsultasi percuma

alamat kami

Address : Glojas Health Clinic, Glomac Galleria, Sri Hartamas, Kuala Lumpur

 

No. Siri Kelulusan : KKLIU 0415 / EXP 31.12.2026

Phone : +603 6211 5555

Operation Hours : Monday to Friday 9:00am – 6:00pm Saturday 9:00am – 6:00pm

pERLUKAN RAWATAN RAMBUT GUGUR? HUBUNGI KAMI SEKARANG!

hair transplant

Operation Hours

hair transplant

Operation Hours

Call Us